Ако Бугарија е сигурна во својата историја, зошто има потреба да бара од нас признание за „нивната вистина”

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Пратеникот од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, Илија Димовски, ги коментираше ставовите на Бугарија во однос на барањата кои ги има кон Македонија.

„Ако Бугарија е сигурна дека нема малцинства на својата територија, зошто има потреба да бара признание од нас. Ако Бугарија е сигурна во својата историја, зошто има потреба да бара од нас признание за „нивната вистина”. Ако Бугарија е сигурна дека ништо туѓо нема кај себе, зошто бара некакви гаранции од нас. Ако Бугарија е сигурна во својата традиција, фолклор и култура, зошто бара од нас да прифатиме „заедничка”“., пишува Димовски.

Ако Бугарија е сигурна дека нема малцинства на својата територија, зошто има потреба да бара признание од нас.Ако…

Posted by Илија Димовски on Sunday, December 13, 2020

Latest News

Getting Started with the 82 Lottery App A Comprehensive Guide

Have you ever dreamed of winning big in the lottery? With the 82 Lottery App, you can turn that...

More Articles Like This