„Армата“- беспилотен тенк на иднината

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Тестовите за најновиот руски тенк Т-14 „Армата“ се завршени, изјавија од прес-службата на фабриката „Уралвагонзавод“.

„Специјалците на корпорацијата ги усовршија роботиките на тенкот,кои ке бидат поставени на предниот дел. За време на испитувањата беа тестирани беспилотните способности на Т-14 „Армата“ тенкот.“ Изјави претставник на компанијата.

Според агенцијата, новиот беспилотен систем за борба е нашата блиска иднина.Т-14 тенкот е наменет за директна борба со непријателот, лесно пронаоѓање на непријателски позиции, без разлика дали се утврдени или на отворено.

Т-14 тенкот е единствен во светот од третата повоена генерација.

Latest News

Euro 2024 Schedule Revealed Key Dates and Matches

The UEFA European Championship, commonly known as the Euros, is one of the most prestigious football tournaments in the...

More Articles Like This