ВАН ХОЈТЕ МУ СЕ ЗАКАНУВА НА ФИЛИП ПЕТРОВСКИ: „Мачкарот“ од Белгија му се заканува со затвор на Петровски поради објава на ФБ

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Бившиот олеснувач во преговорите помеѓу четирите најголеми политички партии, истакнат соросоид отворено му се закани на директорот на Државниот Архив на Р.Македонија Филип Петровски со затвор

zaev_vanhaute_mediummi

 

 

Хојте, кој потекнува од земја во која до пред 40-тина години изложуваа црнечки дечиња во зоолошки градини како ретки животни, во која културното наследство е она на Леополд кој го направил најголемиот геноцид во човековата историја, во коментар на ФБ се дрзна да зборува за „нормална“ демократија во која поради објавата на Петровски се одело во затвор.
Спорната информација според Хојте е тоа што Петровски на својот ФБ профил го објавил идентитетот на претставничката на СДСМ во избирачкиот одбор на спорното избирачко место во Теарце, за кое лажно обвинуваше дека се правел т.н. „бугарски воз“ со гласачкото ливче кое погрешно било откинато заедно со дел од кочанот на кој бил испишан и серискиот број.

filip_hojte

На оваа објава коментираше и Хојте, кој напиша дека „добро е нотирана пораката“ и дека ваквите објави се крајно „недопустливи“. Понатаму продолжува со отворена закана до Петровски дека во „нормална демократија“ за ова тој веднаш би бил уапсен и ставен во затвор долго време.

filip_hojte2

Што ја предизвикало оваа нервоза кај Хојте не е јасно, но можеме да претпоставиме дека најверојатно се работи за девојка која беше дел од неговата приватна придружба која СДСМ му ја обезбеди за време на неговиот престој во Македонија.

sdsm-vanhoute

Претходно Хојте се закануваше и на други фунцкионери и владини претставници, објавувајќи фотографии со мачки на кои испишуваше навредливи и заканувачки пораки. Освен ова Хојте смета дека Македонија е измислена држава со украдена историја и име.

 

 

 

10 КОМЕНТАРИ

Latest News

Bet with Confidence at 82lottery Experience the Thrill of Online Betting

Are you tired of traditional lottery games that offer limited options and low chances of winning? Look no further,...

More Articles Like This