Велика Британија нема да воведе ковид сертификати

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Плановите за воведување дозволи за ковид -вирус за влез во ноќните клубови и големите настани во Велика Британија нема да продолжат, рече министерот за здравство Саџид Џавид.
Министерот за Би -Би -Си едноставно не треба да ги правиме работите бидејќи другите околу нас ги прават и треба да гледаме праведно на секоја можна интервенција.
„Никогаш не ми се допадна идејата да им кажам на луѓето дека треба да ги покажуваат своите документи за да ги извршуваат секојдневните активности. Иако потенцијалното воведување на пропусни карти треба да се чува во резерва, со задоволство можам да кажам дека нема да одиме понатаму со плановите за пропусници“, рече министерот.
Планот за пропусницата за Ковид требаше да биде претставен на крајот на овој месец, и многумина се спротивставија на идејата.
Асоцијацијата за индустрија Најт Тајм предупреди дека плановите можат да ја осакатат индустријата и дека ноќните клубови може да се соочат со дискриминација, а Музиката Вену Труст ги нарече пропустите проблематични, пренесува Танјуг.
Ед Дејви, лидерот на либералдемократите, го нарече планот за воведување пропусници неостварлив и скап.
За тоа дали владата се плаши од воведување пропусници по овие критики, Јавид рече дека дозволите не се потребни од други причини, како што се голема потрошувачка на вакцини, тестирање и надзор.
Џавид, исто така, рече дека сака да ги реши ПЦР-тестовите за патување, бидејќи не предвидува дека ќе има повторно затворање, но додаде дека би било неодговорно потполно да се отстранат од масата.
„Ако главните британски лекари советуваа да се вакцинираат деца на возраст од 12 до 15 години, можеме да започнеме во рок од една недела и училиштата веќе се подготвуваа за тоа, но Мешовитиот комитет за вакцинација и имунизација препорача тоа да не се прави освен за деца кои. има други здравствени проблеми“, објасни Џавид.

Latest News

Getting Started with the 82 Lottery App A Comprehensive Guide

Have you ever dreamed of winning big in the lottery? With the 82 Lottery App, you can turn that...

More Articles Like This