March 28, 2023, 11:53 am

(Видео) Жaн Дpвoшaнoв: „Гоце е Македонецот на кoгo ce ceќaвaмe вo иcтopиjaтa“

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

На денот од погибието на Македонскиот апостол Гоце Делчев заедно со Унија на Ветерани одржавме Протест за да кажеме НЕ за предавството на националните интереси и СТОП за преговорите поврзани со ликот и делото на Гоце Делчев.

Добрососедските односи да ги градиме на еднаква и достоинствена основа.

Побаравме наместо нејасни говори Градоначалникот на Струмица Коста Јаневски да одговори дали се согласува со политиката на Зоран Заев?

Единствена порака што од ова место денеска треба да се испрати е:

ГОЦЕ Е МАКЕДОНИЈА!

Во прилог интегралниот текст на изјавата на Жан Дрвошанов Претседател на ОК ВМРО-ДПМНЕ Струмица.

ДЕНЕСКА НА 4ти МАЈ КОГА ОДБЕЛЕЖУВАМЕ 118 ГОДИНИ ОД УБИСТВОТО НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ПРЕД НАС СТОИ ПРЕДИЗВИК.

ГЕНЕРАЦИСКИ ПРЕДИЗВИК КАКО ОНОЈ СО КОЈ СЕ СООЧИЛЕ НАШИТЕ ХРАБРИ ПРЕДЦИ.

СЕ ПОТПИШУВАТ ДОГОВОРИ, СЕ ПРЕГОВАРА ЗА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ,

СЕ ТРГУВА СО ВИСТИНАТА.

ДЕНЕСКА ВО СТРУМИЦА ПРЕД НАЈГОЛЕМИОТ СПОМЕНИК НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ,

НА ПЛОШТАДОТ КОЈ ГО НОСИ НЕГОВОТО ИМЕ СЕ СОБРАВМЕ ДА КАЖЕМЕ:

-СТОП ЗА ПРЕГОВОРИТЕ ЗА ГОЦЕ,

-СТОП ЗА ТРГОВИЈАТА СО НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ.

ГОЦЕ ВО СТРУМИЦА ГИ ИМА СВОИТЕ БЕЖАНЦИ, КОИ СВЕДОЧАТ СО ТЕШКИТЕ СУДБИНИ ЗАРАДИ МАКЕДОНСКОТО ДЕЛО.

ГОЦЕ Е МАКЕДОНЕЦОТ НА КОГО СЕ СЕЌАВАМЕ ВО ИСТОРИЈАТА.

ТОА СЕЌАВАЊЕ Е НАШ ИДЕНТИТЕТ НА КОЈ ЈА ЗАСНОВАМЕ ВИЗИЈАТА ЗА ИДНИНАТА.

ОД ОВДЕ ПОРАЧУВАМЕ:

-ДА, ЗА ДОБРОСОСЕДСКИ ОДНОСИ,

-ДА, ЗА РАМНОПРАВЕН ДОГОВОР СО СОСЕДИТЕ.

НО, САМО ПОД ЕДНАКВИ УСЛОВИ И ДОСТОИНСТВО.

ГО ПРАШУВАМЕ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА СТРУМИЦА: ДАЛИ СЕ СОГЛАСУВА СО ОФИЦИЈАЛНАТА ПОЛИТИКА НА НИВНИОТ ЛИДЕР ЗАЕВ?

НАМЕСТО НЕЈАСНИ ПОРАКИ, НАМЕСТО ОТСТАПКИ ЕДИНСТВЕНАТА ПОРАКА ОД ОВОЈ ПЛОШТАД ДЕНЕСКА Е:

ГОЦЕ Е МАКЕДОНИЈА!

Latest News

Богата агенда:Со кого ќе се сретнат денес Ковачевски и Османи во Софија?

Владата ја објави денешната агенда на Премиерот Ковачевски, министерот за надворешни работи, Бујар Османи и останатиот владин состав. "Вечерва заврши...

More Articles Like This