(Видео) Николоски за caмитот на ЕУ: Со Велимир во Бутел и Петре во Скопје Македонија не мoже да пoчнe пpeгoвopи, пpoблeм зa Македонија не е блoкaдaта oд Бугарија, тyкy kpиминaлoт и кopyпциjaтa

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Александар Николоски, потпретседател на ВМРО-ДПМНЕ при изјавата во Бутел посочи дека со Велимир во Бутел и Петре во Скопје Македонија не може да почне преговори, проблем за Македонија не е блокадата од Бугарија, туку криминалот и корупцијата.

„Би сакал да информирам пред овој самит ќе се случи и самит на Европската народна партија. Европската народна партија е најголема партија во Европа и овој самит секогаш традиционално се случува пред почетокот на официјалниот самит. Таму ќе присуствува делегација на ВМРО-ДПМНЕ предводена од претседателот на партијата Христијан Мицкоски на која што ќе се сретне со европските лидери и ќе разговара за европските интеграции на Македонија. Наша желба е Македонија да стане членка на ЕУ”, истакна Николоски.

Николоски додаде дека Македонија поради неспособноста на СДСМ и поради криминалот и корупцијата што владее се наоѓа на 111-то место на „Транспаренси Интернешнл”.

„Мора да ја погледнеме реалноста со Велимир во Бутел, со Петре во Скопје Македонија ниту членка на ЕУ ќе стане, ниту преговори ќе почне. Затоа што оваа корупција што цвета на локално и на централно ниво сите ја гледаат”, нагласи Николоски.

Николоски посочи дека за Македонија проблем не е ниту методологијата на Франција како што власта убедуваше, не е проблем ниту блокадата од Бугарија. ЕУ ако мисли дека Македонија треба да ги започне преговорите со Македонија за еден ден ќе се заврши работата со Бугарија. Единствениот проблем Македонија што не добива датум за преговори е криминалот и корупцијата на власта.

„Никој не сака да седне на маса со корумпиран политичар. И никој не сака да преговара со корумпирана политичка елита. И затоа народот прво треба да ги казни на 17-ти и на 31 октомври, да се промени Владата и после тоа да почнеме преговори, а и да Македонија стане членка на ЕУ”, рече Николоски.

Latest News

Bet with Confidence at 82lottery Experience the Thrill of Online Betting

Are you tired of traditional lottery games that offer limited options and low chances of winning? Look no further,...

More Articles Like This