(Видео) Нова глaвоболka за Западот: Русите развиваат беспилотна подморница

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Во последно време, рускиот воено-индустриски комплекс му посвети посебно внимание на развојот на проекти на беспилотни бродови, поточно подморници.

Еден од овие проекти носи ознака „Главоболка“, а зад него се крие опасноста од изградба на цела флота напади, а истовремено и ефтини подморници без екипаж, кои можат да потонат големи бродови на површината.

Рускиот воено-индустриски комплекс разви минијатурна роботска подморница „Цефалопод“, која е наменета за ефикасна заштита на сопствените, но и за уништување на непријателските површински бродови, пренесува интернет порталот РГ. Екстремно слабата видливост и надпросечното маневрирање, обезбедуваат висок степен профитабилност: за релативно малку пари, може да се изгради подморница што може да уништи површински брод што е неспоредливо поскап од самата подморница.

Првите информации за проектот „Цефалопод“ се појавија во 2015 година. Подморницата без екипаж со големина на патнички автобус е резултат на инженерскиот тим на бирото за дизајн, Рубин, што е еден од водечките развојни ресурси на рускиот воено-индустриски комплекс, специјализиран за дизајнирање на борбени подморници. Целиот проект се реализира преку соработка со други компании, кои имаат сличен фокус.

Latest News

Getting Started with the 82 Lottery App A Comprehensive Guide

Have you ever dreamed of winning big in the lottery? With the 82 Lottery App, you can turn that...

More Articles Like This