September 26, 2022, 10:46 am

(Видео) Папазов: Пpивлeкyвaњe нa инвecтитopи дa влoжуваат во cпa цeнтpи co цeл иcкopистувањето на гeoтepмaлните вoди вo Koчани

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Богатството со геотермални води во општина Кочани претставува важен предуслов за изградба на спа комплекси.

За таа цел со урбанизација, со уредување на простори ќе создадеме можности за привлекување на инвеститори кои ќе вложуваат во изградбата на вакви објекти. На тој начин се дава силен поттик за развој на локалната економија и создавање на нови работни места.

Водиме посебна грижа и за човечките потенцијали. Во согласност со современите стандарди преку искористување на достапните фондови во државата и странство го претвораме Кочани во град на старт ап претприемништво со формирање на бизнис инкубатор за развој на старт ап компании и пазарно ефектурирање на иновативните идеи во соработка со двата училишни центри во градот и други академски институции.

Latest News

Богата агенда:Со кого ќе се сретнат денес Ковачевски и Османи во Софија?

Владата ја објави денешната агенда на Премиерот Ковачевски, министерот за надворешни работи, Бујар Османи и останатиот владин состав. "Вечерва заврши...

More Articles Like This