(Видео)„Cмpтoнoснo opyжје“: Американски медиуми за рускиот рakeтен систем ТОС-2

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Повеќенаменскиот ракетен систем ТОС-2 „Тосочка“ лесно може да уништи кој било непријателски тенк, според американскиот магазин „Национален интерес“, кој системот го нарече „страшно ново руско оружје“.

„Иако многу земји, вклучително и САД, престанаа да користат ракетни системи, Москва ги удвои напорите за користење на овие системи на современо бојно поле. Наместо системот што го користеше пешадијата за време на двете светски војни, Русија го направи ТОС-1А„ Солнечек “, повеќекратна ракетна платформа поставена на шасијата на тенкот Т-72 за лансирање на термобарични ракети“, пишува американскиот магазин.

За разлика од неговите претходници, ТОС-2 се базира на шасијата на тркалата на многу прооден камион „Урал“.

„Ова му дава изглед на познатиот ракетен систем со неколку лансирани БМ-13, што беше направен за време на Втората светска војна под името „Кајуша“, се наведува во текстот. Повеќенаменскиот ракетен систем ТОС-2 е модерно оружје со зголемен опсег на гаѓање, автоматски системи за лансирање и контрола на оган.

Армијата ја покажа борбената моќ на ракетните системи на вежбите „Кавказ 2020“. Термобаричните ракети лесно погодуваат цели симулирани од оклопни возила.

Видеото можете да го погледнете <a href="http://<div style='position:relative;padding-top:57%;'><iframe width="660" height="371" src="https://tvzvezda.ru/news/opk/content/20206241436-3AeXn.html/player/" frameborder="0" allowfullscreen allow="autoplay; fullscreen" style="position:absolute;top:0;left:0;width:100%;height:100%;"></iframe>ТУКА

Latest News

Euro 2024 Schedule Revealed Key Dates and Matches

The UEFA European Championship, commonly known as the Euros, is one of the most prestigious football tournaments in the...

More Articles Like This