ВЛАДАТА ЌЕ ЈА ЛЕГАЛИЗИРА МАРИХУАНАТА ВО МАКЕДОНИЈА

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

ТВ21 од блиски извори на Владата дознава дека наскоро ќе се легализира марихуаната во Македонија. За почеток легализирана ќе биде во туристичките места, односно во Охрид и во Струга.

Анализите на Владата покажале дека легализацијата ќе придонесе за зголемување на бројот на туристи, а со тоа и поголем девизен прилив во тие места.

Во Македонија, засега, марихуаната се користи само за медицински цели.

Latest News

Euro 2024 Schedule Revealed Key Dates and Matches

The UEFA European Championship, commonly known as the Euros, is one of the most prestigious football tournaments in the...

More Articles Like This