ВМPO opганизира пpoтecт пред затвopoт вo ШТИП: Cлобода за уставобpaнителите

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Почитувани браќа и сестри, во недела на 21.03. во 12ч напладне Патриотскиот Институт на ВМРО ДПМНЕ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ и УМС на ВМРО ДПМНЕ организираат мирен “Собир за Слобода” во близина на затворот во Штип во кој противуставно се осудени и лежат уставобранителите на Македонија.

Се собираме да им дадеме братска и другарска поддршка да истраат во битката за правда и слобода, а на оние кои ги затворија да им порачаме дека ќе одговараат за ова злодело, и за предавството. И за сите други.

Нека овој собир биде почетокот на борбата до конечна слобода за Македонија и македонскиот народ.
По сопствена воља, доколку сакате повелете во недела на мирен собир во 12 ч во близина на затворот во Штип.

Да живее Слободата!

#МакедонскаПролет
#СлободаЗаУставобранителите
#ДаЖивееРепубликаМакедонија, пишува Александар Пандов, претседателот на патриотскиот институт на ВМРО-ДПМНЕ на Фејсбук.

Latest News

Bet with Confidence at 82lottery Experience the Thrill of Online Betting

Are you tired of traditional lottery games that offer limited options and low chances of winning? Look no further,...

More Articles Like This