November 29, 2022, 4:50 pm

Голем дефект на системот за електроснабдување во Охридско-струшкиот регион

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Нешто пред пладне дојде до прекин во снабдувањето со електрична енергија во Охрид, Струга и делови од Дебрца.

Причина за големиот дефект кој без електрична енергија остави над 100.000 жители на регионот, неофицијално, е голем дефект на системот.

Прекин во снабдувањата со електрична енергија има во Охрид, Слатино, Издеглавје, Арбиново, Годивје, Сливово. Во Струга, Калишта, Радолишта, Франгово, Радожда, Октиси, Подгорци, Делогожда, Лабуништа, Присовјани, Локов, Селце, Буринец, Збажди, Брчево, Шум, Заграчани, Вишни, Радолишта, Теферич, Луково, Нерези, Модрич, Дренок, Пискупштина. Прекин во снабдувањето има и во Вевчани. – информира ЕВН.

Се преземаат мерки за нормализирање на снабдувањето со електрична енергија во Охридско – струшкиот регион.

Повеќе информации наскоро.

Извор: ohridnews.com

Latest News

Богата агенда:Со кого ќе се сретнат денес Ковачевски и Османи во Софија?

Владата ја објави денешната агенда на Премиерот Ковачевски, министерот за надворешни работи, Бујар Османи и останатиот владин состав. "Вечерва заврши...

More Articles Like This