Голем пад на цената на биткоинот

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Во тек е нова „корекција“ на пазарот на криптовалути.

Биткоинот изгуби една петтина од својата вредност во саботата и продадени се речиси илјада милијарди долари од сите криптовалути.

Се чини дека сè е поттикнато од макроекономската несигурност поради неизвесноста за омикрон варијантата на COVID-19, а кога продажбата одеднаш започна, се појави лавина од продажба во желбата на инвеститорите да профитираат од историскиот раст на криптовалутата.

Пад за една третина

Во еден момент вредноста падна на 46.583 долари за биткоин. Во однос на историската висока вредност од 10.11. оваа година, кога со биткоин се тргуваше за повеќе од 69.000 долари во еден момент, неговата вредност падна за една третина.

Врз основа на платформата за податоци за криптовалути Coingecko, пазарната капитализација на 11.392 видови криптовалути што ги следи падна за речиси 15%, на 2,34 илјади милијарди долари.

Таа вредност накратко надмина 3 илјади милијарди долари минатиот месец, кога биткоинот достигна рекордни 69.000 долари.

Под пазарна капитализација на криптовалутите се подразбира вкупната вредност на сите видови криптовалути изразена во долари, односно вкупниот износ на сите криптовалути помножен со цената во долари за секоја криптовалута.

Вчера, биткоинот се стабилизира на 48.000-49.000 долари.

Latest News

Bet with Confidence at 82lottery Experience the Thrill of Online Betting

Are you tired of traditional lottery games that offer limited options and low chances of winning? Look no further,...

More Articles Like This