Многу вкусно јадење!
ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:
500 г пилешки гради
200 г грашок
200 г морков
100 г корен од целер
½ китка свеж магдонос
1 главица црвен кромид
2 чешниња лук
4 големи лажици лебни трошки
5 големи лажици масло
500 мл доматен сос
сол
црн пипер
ПОСТАПКА:
Црвениот кромид ситно исечкајте го, додадете масло, ситно сечкан лук и на тивко продинстајте. Додадете пилешко исечено на мали коцки.
Кога пилешкото е малку запечено, посолете и запиперете по желба. Додадете 200 мл вода.
На полупрженото месо додадете му морков и целер исечкани ситно на коцкички.
После пет минути додадете го грашокот и сето заедно динстајте додека да омекне, но внимавајте зеленчукот да не ви се превари.