Гoлeм пaд нa индycтpиcкoто пpoизвoдcтвo, иcтopиcки пaд ce бeлeжи и вo ocтaнaтитe гpaнки

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Статистичките податоци покажуваат дека се намалува индустриското производство во Македонија.

Во периодот од септември минатата година до истиот месец годинава, работата во индустријата е со пад од цели осум отсто. Ваква состојба покажуваат податоците на Државниот завод за статистика.

Бројките се неповолни. Капиталните производи се намалени за 41 отсто, а сериозен пад од 15 отсто има и кај преработувачката индустрија.

Извештајот покажува дека намалување од 4,7 отсто има кај производството на храна, Производството на текстил е намалено за 41, а на облека за скоро 23 отсто.

Производството на метали пак има намалување од 16 отсто, а производството на машини и компјутерски делови бележи намалување од близу 44 отсто.

Latest News

Boosting Your Deposit Limits on Go88 A Comprehensive Guide

If you're an avid online gambler, you've probably come across the popular online casino platform Go88. It offers a...

More Articles Like This