Димовски: Штoм APМ e тoлкy чecтo нaдвop oд кacapнитe, тoa e дokaз дeкa дpжaвaтa нe фyнкциoниpa

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Вклучувањето на АРМ во сите државни активности е доказ за нефункционални цивилни институции… Армијата на Република Македонија е единственото нешто што функционира во оваа држава (со исклучок на неколку професии кои во овие две три години беа на линија на борбата со болести, пожари и слично).

Ова го истакнува Илија Димовски од ВМРО-ДПМНЕ, а неговата куса анализа ви ја пренесуваме во продолжение:

Цивилните државни органи и нивниот менаџерски кадар како да не постојат.

Далбок наклон и почит за сите припадници на Армијата на Република Македонија.

Но, Армијата има други задачи и обврски. Таа не смее да биде супституција на неодговорна, неработна и неорганизирана власт.

Во овие неколку години АРМ се користи за се и сешто, секогаш кога цивилната власт потфрла со својата работа. Тоа не смее да биде така.

Армијата на Република Македонија не е куп на механизација и физичка сила која може и треба да биде ангажирана секогаш кога државата и некој министер ќе потфрли во својата работа.

Слика 1: АРМ чува продавници

Слика 2: АРМ чува болници

Слика 3: АРМ растовара вакцини

Слика 4: АРМ гаси пожари

Слика 5: АРМ гради болници

Каде е Центарот за управување со кризи?

Каде е Дирекцијата за заштита и спасување?

Каде е Министерството за транспорт?

Каде се општините?

Зошто плаќаме постоење на десетици и десетици државни органи и илјадници вработени во нив ако за сите активности ја ангажираме армијата?

Зошто ниту еден функционер не понесе одговорност за задоцнета реакција во своите планирања и активности, при што се создало потреба за ангажман на АРМ?

Штом АРМ е толку често надвор од касарните, тоа е доказ дека државата не функционира…

Објавата на Фејсбук може да ја погледнете ТУКА.

Latest News

Nhà Cái FABET – Một Điểm Đến Uy Tín Cho Cá Cược Bóng Đá

Cá cược bóng đá ngày càng trở nên phổ biến trên toàn thế giới, và việc chọn một nhà...

More Articles Like This