Државно вработување во Македонија со највисока плата

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Според Државниот завод за статистика (ДЗС) просечната месечна исплатена нето-платa по вработен, во октомври годинава изнесува 29.145 денари.

Според податоците на ДЗС, највисоката нето плата е исплатена во секторот Компјутерско програмирање, консултантски и сродни дејности – 73.540 денари, следи Останати стручни, научни и технички дејности – 49.352 денари, па Производство на основни
фармацевтски производи и фармацевтски препрати – 47.933 денари, па Воздухопловен транспорт – 45.656 денари и Финансиско-услужни дејности, освен осигурување и
пензиски фондови – 44.995 денари.

Latest News

Богата агенда:Со кого ќе се сретнат денес Ковачевски и Османи во Софија?

Владата ја објави денешната агенда на Премиерот Ковачевски, министерот за надворешни работи, Бујар Османи и останатиот владин состав. "Вечерва заврши...

More Articles Like This