Д-р Несторовиќ пpeдyпpeдyвa: Oвaa 6oлecт y6ивa пoвeќe oд кopoнaвиpycoт

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Д-р Бранимир Несторовиќ вели дека не е короната таа што најмногу убива туку друга подмолна како што е шекерната болест.
Тој предупредува дека најопасен шекер е во облик на фруктоза сируп од пченка.

Несторовиќ објаснува дека шекерот предвикува дебелина, еректилна дисфункција, срцеви заболувања, дијабетис тип 2, но и намалена интелектуална способност.

Потребно е да се смали нивото на шекер на 25 г дневно.Тоа за пример е една Кока кола која има 11 проценти шекер на 100 мил а за дијабетичари тоа е 15 г дневно. Наместо тоа, треба да се конзумира кисела зелка и кефир-препорачува Несторовиќ.

Latest News

Bet with Confidence at 82lottery Experience the Thrill of Online Betting

Are you tired of traditional lottery games that offer limited options and low chances of winning? Look no further,...

More Articles Like This