Еве каков имот поседува новиот претседател на СДCM

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Три стана, пасат и поло, побарувања, девизни и денарски депозити, акции и удели, ова е накусо имотната состојба на новиот лидер на СДСМ, и иден мандатар, односно кандидат за премиер на земјава, Димитар Ковачевски.

Сето ова може да се види од неговиот анкетен лист, кој тој го пополнил, а е објавен на веб страницата на Антикорупциската комисија.

Овој анкетен лист тој го пополнил како заменик министер за финансии, односно сегашната функција што ја извршува.

Од анкетниот лист се гледа дека Ковачевски поседува прво како личен имот стан со паркинг место од 5.641.074 денари или близу 92 илјади евра. Овој прв стан има 83 метри квадратни и е лоциран во Скопје, а стекнат е со договор за купопродажба во 2018 година.

Исто така како личен имот Ковачевски поседува уште еден стан со паркинг простор во вредност од 3.666.985 денари или близу 60 илјади евра. Тој има 70 метри квадратни, а во анкетниот лист за него е наведено дека е стекнат на друг начин.

Третиот стан со паркинг простор исто така е пријавен како личен имот во неговиот анкетен лист, и чини 5.924.100 денари или 96 илјади евра. Тој стан исто така се наоѓа во Скопје, има 94 метри квадратни и се наоѓа во Скопје, а е стекнат со договор за купопродажба.

Како имот на брачен другар Ковачевски пријавил моторно возило Волсваген пасат од 1,02 милиони денари или 16,6 илјади евра, стекнат со договор за купопродажба, а како негов личен имот е пријавено возило поло од 372 илјади денари.

Ковачевски како имот на брачен другар има и удели од 62 илјади денари, а како негов личебн имот поседува акции од 46.600 денари.

Како личен имот има пријавено и неисплатена дивиденда за лани од 3,5 милиони денари, побарувања по основ на договор, како и неколку побарувања по основ на даден заем.

Како личен имот, имот на брачен другар или имот на деца поседува денарски депозит од 3,8 милиони денари, денарски депозит од 2,6 милиони денари, денарски депозит од 1,5 милиони денари, 1,46 милиони денари, денарски депозит од 1,47 милиони денари, девизен депозит од 24 илјади евра, девизен депозит од 26 илјади евра, како и неколку други поситни девизни депозити.

Има и сеф, трансакциска сметка и кредитна картичка.

Извор на текст:ФАКТОР

Latest News

Богата агенда:Со кого ќе се сретнат денес Ковачевски и Османи во Софија?

Владата ја објави денешната агенда на Премиерот Ковачевски, министерот за надворешни работи, Бујар Османи и останатиот владин состав. "Вечерва заврши...

More Articles Like This