ЕКОЛОШКА КАТАСТРОФА ВО СТРУГА: Црн Дрим стана црвен, додека депонијата ги труе граѓаните!

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

По еколошката катастрофа која ја снајде Струга со депонијата која гореше со недели, градот сега со соочува со уште една еколошка катастрофа – пренсува порталот Струже.мк

Водата во реката Црн Дрим денес поцрвене од тампонот и камењата кои што беа поставени во речното корито, објави порталот Infoshqip.

Забзун Мустафа, градоначалник на Струга, вели дека водата во реката се обоила црвено, бидејќи ги отстранувале тампонот и камењата.

Веќе цел месец, Струга се соочува со еколошка катастрофа, откако депонијата која се наоѓа во непосредна и опасна близина до градот се запали. Надлежните сеуште немаат превземено никакви активности во врска со спречувањето и отстранувањето на овој проблем.

Граѓаните веќе организираа протести, под името „На Струга плуќа да имам“.

1 коментар

Latest News

Boosting Your Deposit Limits on Go88 A Comprehensive Guide

If you're an avid online gambler, you've probably come across the popular online casino platform Go88. It offers a...

More Articles Like This