Заев: Hoвaтa yчeбнa гoдинa ќe зaпoчнe co физичкo пpиcycтвo

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Премиерот Зоран Заев потврди вечерва дека учебната 2021/2022 година ќе започне со физичко присуство и со полн капацитет, според утврдените и донесени протоколи. Одлуката е усвоена на 99-тата седница на Владата, на предлог на МОН.

Исклучоци од оваа одлука може да се однесуваат на деца со ретки болести или попречености, деца кои доаѓаат од семејства со хронично болни членови, по барање на родителите, како и други немедицински причини со дозвола на училиштето.

Премиерот исто така информираше дека постојано ќе се следат состојбите и како алтернатива постојат дополнителни две сценарија: преминување на целосно онлајн настава или комбинирано, доколку дојде до промена на состојбата.

Latest News

Bet with Confidence at 82lottery Experience the Thrill of Online Betting

Are you tired of traditional lottery games that offer limited options and low chances of winning? Look no further,...

More Articles Like This