Започна предизборната кампања за парламентарните и претседателските избори во Бугарија

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Во Бугарија почна кампањата за изборите за претседател и потпретседател и за новото Национално собрание, закажани за 14 ноември 2021 година.

Кампањата за избпорите ќе трае до 12 ноември, додека за претседател и потпретседател ќе заврши на 19 ноември 2021 година, во случај да има втор круг од претседателските избори.

За учество на парламентарните избори се пријавени 20 партии и седум коалиции, додека 24 партии, коалиции и иницијативни комисии имаат предложено кандидати за претседател и потпретседател, што е рекордна бројка.

Централна изборна комисија на Бугарија во четврток ќе ги објави во Службен весник регистрираните листи на кандидати, како и имињата на кандидатите за претседател и потпретседател на Бугарија.

ЦИК веќе го одобри техничкиот модел и заштитата на гласачките ливчиња за заедничките избори.

Latest News

Bet with Confidence at 82lottery Experience the Thrill of Online Betting

Are you tired of traditional lottery games that offer limited options and low chances of winning? Look no further,...

More Articles Like This