За да ја имаат Македонија, мора да нема Македонци

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Постоењето на Република Македонија е плод на борбата на македонскиот народ за сопствена држава, вели Илија Димовски, потенцирајќи дека нашата борба секогаш била дефанзивна, никогаш офанзивна.

Соседните држави Бугарија, Србија и Грција за Македонија кажале што имаат со Букурешкиот договор и окупациите врз Македонија.
За да ја имаат Македонија, мора да нема Македонци.
Нашиот идентитет е нашата култура, јазик. За нив сме се бореле со сите кои ги загрозувале.
Ако Бугарија мисли дека се бориме со нив, нека провери сама дали до ден денес ни го загрозува идентитетот.
Никогаш никој не сме нападнале, никогаш никој не сме окупирале, никогаш никој не сме го делеле, никогаш никој не сме го асимилирале, вели Димовски

Latest News

Getting Started with the 82 Lottery App A Comprehensive Guide

Have you ever dreamed of winning big in the lottery? With the 82 Lottery App, you can turn that...

More Articles Like This