February 29, 2024, 9:56 pm

Иако сега го негираат: Учениците во Бугарија во 1948 година учеле предмет „македонски јазик“

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Негирањето на македонската нација, историја и јазик од страна на Бугарија нема никаква основа во реалноста, со оглед на тоа што токму бугарската држава официјално го има признаено постоењето посебен македонски идентитет.

Доказ за тоа е и фактот што децата во Благоевград и околината во учеле предмет „македонки јазик“.

Тоа е документирано и запишано во ученичките книшки од учебната година 1947/48 во која се гледа дека македонските деца учеле македонски јазик.

Latest News

Богата агенда:Со кого ќе се сретнат денес Ковачевски и Османи во Софија?

Владата ја објави денешната агенда на Премиерот Ковачевски, министерот за надворешни работи, Бујар Османи и останатиот владин состав. "Вечерва заврши...

More Articles Like This