August 10, 2022, 8:49 am

И ИСКУСНИТЕ ВОЗАЧИ ЌЕ СЕ ЗБУНАТ: Што значи овој знак?

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Возачите кои долго време имаат возачка дозвола честопати се соочуваат со сообраќајни знаци кои не ги познаваат – или ги заборавиле или пак никогаш не ги научиле.

Меѓу нив се и оние кои даваат информација за престанокот на важењето на некои наредби.

Ваквите знаци всушност ги одбележуваат местата на патот, каде што престануваат да важат одредени ограничувања и зaбрaни, кои важеле пред тоа место.

Во продолжение, погледнете ја низата на вакви сообраќајни знаци, меѓу кои последниот е оној на кој многу малку возачи му го знаат значењето.

Последниот сообраќаен знак во низата всушност покажува дека престанува важноста на сите претходни зaбрaни и ограничувања. Од местото на кое е поставен па натаму не важи ниту една од претходните наредби наметнати за возачите.

Latest News

Богата агенда:Со кого ќе се сретнат денес Ковачевски и Османи во Софија?

Владата ја објави денешната агенда на Премиерот Ковачевски, министерот за надворешни работи, Бујар Османи и останатиот владин состав. "Вечерва заврши...

More Articles Like This