И Коста Петров се повлекува од СДCM

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Директорот на Фондот за иновации и технолошки развој, Коста Петров во објава на социјалните мрежи соопшти дека поднесува оставка од функцијата директор, но оставка доставил и до Централниот одбор на СДСМ.

-Уште еднаш огромна благодарност до сите за поддршката! Со оставката што денес ја доставив до Централниот одбор на СДСМ, после две и пол години, и официјално го завршувам ова мое политичко патување. Бескрајно сум благодарен за научените лекции. Време е за нови предизвици! Се гледаме на врвот!, пишува Петров во дел од објавата.

Тој ги наведува резултатите од својата работа и неговите последни активности како директор на ФИТР.

Според неговата објава, на ниво на портфолио, компаниите поддржани од ФИТР за период 2017-2020 оствариле кумулативен пораст на приходите од 50%, додека кумулативниот пораст на профитот на целото портфолио за анализираниот период изнесува 75%.

Тој информира и дека ко-финансираните грантови имаат најголем ефект кај македонските стартапи, при што растот на приходите на стартапите, една година пред финансирањето и две години по финансирањето е дури 197%.

Latest News

Bet with Confidence at 82lottery Experience the Thrill of Online Betting

Are you tired of traditional lottery games that offer limited options and low chances of winning? Look no further,...

More Articles Like This