February 26, 2024, 7:13 pm

КВАЛИТЕТНИ И ДОКАЖАНИ КАДРИ: Ова се сите кандидати за градоначалници на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

ВМРО-ДПМНЕ и „Коалицијата за Подобра Македонија“ ги предложија следните кандидати за градоначалници:

За град Скопје кандидат за градоначалник е Коце Трајановски

За општина Струмица кандидат за градоначалник е Марјан Бајрактаров

За општина Велес кандидат за градоначалник е Славчо Чадиев

За општина Куманово кандидат за градоначалник е Зоран Ѓорѓиевски

За општина Петровец кандидат за градоначалник е Борче Митевски

За општина Кривогаштани кандидат за градоначалник е Тони Заткоски

За општина Прилеп кандидат за градоначалник е Марјан Ристески

За општина Новаци кандидат за градоначалник е Лазар Котевски

За општина Вевчани кандидат за градоначалник е Цветомир Угриновски

За општина Радовиш кандидат за градоначалник е Сашко Николов

За општина Ѓорче Петров кандидат за градоначалник е Владо Мисајловски

За општина Брвеница кандидат за градоначалник е Стојан Тодоровски

За општина Демир Капија кандидат за градоначалник е Трајче Димитриев

За општина Гостивар кандидат за градоначалник е Дафина Стојановска

За општина Тетово кандидат за градоначалник е Горан Манојловски

За општина Аеродром кандидат за градоначалник е Ивица Конески

За општина Валандово кандидат за градоначалник е Николче Чурлиновски

За општина Гази Баба кандидат за градоначалник е Тони Трајковски

За општина Росоман кандидат за градоначалник е Стојанче Лазов

За општина Дебар кандидат за градоначалник е Драган Клопчевски

За општина Босилово кандидат за градоначалник е Љупчо Колев

За општина Чешиново – Облешево кандидат за градоначалник е Горан Зашов

За општина Свети Николе кандидат за градоначалник е Зоран Тасев

За општина Виница кандидат за градоначалник е Мартин Павлов

За општина Битола кандидат за градоначалник е Зоран Илиоски

За општина Бутел кандидат за градоначалник е Дарко Костовски

За општина Ново Село кандидат за градоначалник е Блажо Велков

За општина Василево кандидат за градоначалник е Ванчо Стојанов

За општина Чашка кандидат за градоначалник е Зоран Здравески

За општина Јегуновце кандидат за градоначалник е Тони Коцески

За општина Карбинци кандидат за градоначалник е Зоран Минов

За општина Конче кандидат за градоначалник е Благој Јованов

За општина Пехчево кандидат за градоначалник е Игор Поповски

За општина Пробиштип кандидат за градоначалник е Тони Тонески

За општина Ресен кандидат за градоначалник е Ѓоко Стрезовски

За општина Зелениково кандидат за градоначалник е Александар Маневски

За општина Штип кандидат за градоначалник е Илчо Захариев

За општина Чаир кандидат за градоначалник е Нермин Теловска

За општина Градско кандидат за градоначалник е Жанета Чаушевска

За општина Охрид кандидат за градоначалник е Митко Тилев

За општина Зрновце кандидат за градоначалник е Блаже Станков

За општина Кочани кандидат за градоначалник е Ратко Димитровски

За општина Крива Паланка кандидат за градоначалник е Арсенчо Алексовски

За општина Гевгелија кандидат за градоначалник е Иван Франгов

За општина Демир Хисар кандидат за градоначалник е Љупчо Блажевски

За општина Ранковце кандидат за градоначалник е Роберт Симоновски

За општина Кисела Вода кандидат за градоначалник е Јохан Тарчуловски

За општина Струга кандидат за градоначалник е Сеад Солаковски

За општина Дојран кандидат за градоначалник е Борче Стамов

За општина Македонска Каменица кандидат за градоначалник е Дарко Митевски

За општина Сопиште кандидат за градоначалник е Стевче Трпковски

За општина Богданци кандидат за градоначалник е Никола Роглев

За општина Маврово Ростуше кандидат за градоначалник е Алим Билали

За општина Долнени кандидат за градоначалник е Пецо Вајгалевски

За општина Кавадарци кандидат за градоначалник е Митко Јанчев

За општина Неготино кандидат за градоначалник е Златко Пејков

За општина Крушево кандидат за градоначалник е Ѓорги Дамчески

За општина Дебарца кандидат за градоначалник е Игор Трајковски

За општина Центар кандидат за градоначалник е Дејан Јовановски

За општина Могила кандидат за градоначалник е Стевче Пивковски

За општина Илинден кандидат за градоначалник е Жика Стојановски

За општина Македонски Брод кандидат за градоначалник е Милосим Војнески

За општина Лозово кандидат за градоначалник е Јордан Илиевски

За општина Делчево кандидат за градоначалник е Иван Соколов

За општина Берово кандидат за градоначалник е Никола Атанасов

За општина Теарце кандидат за градоначалник е Војо Гогоски

За општина Кичево кандидат за градоначалник е Влатко Сајкоски.

 

Во сите погоре наведени општини, ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата ќе поднесат свои листи за советници. Од ВМРО-ДПМНЕ информираат и дека ќе ги подржат следните кандидати за градоначалници:

 

Во општина Старо Нагоричане кандидатот за градоначалник од редовите на ДПСМ, Елена Јакимовиќ

Во општина Карпош кандидатот за градоначалник од редовите на ГРОМ, Стевчо Јакимовски

Во општина Кратово кандидатот за градоначалник од редовите на СПМ, Мите Андоновски

Во општина Чучер Сандево независниот кандидат за градоначалник Јован Пејковски.

2 КОМЕНТАРИ

Latest News

Богата агенда:Со кого ќе се сретнат денес Ковачевски и Османи во Софија?

Владата ја објави денешната агенда на Премиерот Ковачевски, министерот за надворешни работи, Бујар Османи и останатиот владин состав. "Вечерва заврши...

More Articles Like This