„Кукавиците не се способни за љубов, љубовта е привилегија на храбрите”

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Љубовта е неисцрпна тема. Многу нешта се кажани за љубовта и тие остануваат забележани.

Ова се некои од нив, оние кои продираат до самата суштина на човековите чувства и состојби.

“Кукавиците не се способни за љубов, љубовта е привилегија на храбрите”.

“Никој никогаш не измерил колку љубов може да поднесе срцето, па ни најголемите автори на љубовни песни”.

“Единствено што не е нормално кај човековата природа е неспособноста за љубов”.

“Знам што е љубов, благодарејќи ти на тебе”.

“Кога би морала да кажам зошто го сакам, можам да кажам дека тоа е само поради тоа што тој е тој, а јас сум јас”.

“Не сакам секому да бидам се, сакам само на некој да му бидам нешто”.

“Она во што некогаш уживавме и што длабоко го сакавме, не може да го изгубиме, тоа останува засекогаш длабоко во нас”.

“Во љубовта моето срце е само твое”.

“Љубовта не е нешто дадено само од себе и не опстојува без оглед на се, на љубовта мора да се работи постојано и одново”.

“Да ја пронајдеш љубовта не значи да најдеш некого со кого ќе живееш, љубовта подразбира да најдеш некого без кого неможеш да живееш”.

Latest News

Euro 2024 Schedule Revealed Key Dates and Matches

The UEFA European Championship, commonly known as the Euros, is one of the most prestigious football tournaments in the...

More Articles Like This