Монахот Јован го чува пpopoштвото на патријархот Павле: Тајните записи секој месец ги преместува од еден во друг манастир, големата BojHa само што не почнала

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Најсаканиот поглавар на СПЦ патријархот Павле, кој србите го нарекуваат жив светец, во пророштвото во кое има увид само мал број луѓе од доверба, предвидува дека Косово ќе биде вратено на Србија, бидејќи албанците масовно ќе заминуваат , а дека Русија и Србија конечно ќе ја направат поделбата на Балканот.

Се тоа ќе се случи како што стои во тајните списи, кои од безбедносен аспект с епренесуваат од еден во друг манастир, ќе има и судир конечен во кој Србија ќе излезе акко победник.

– Косово ќе биде вратено на Србите бидејќи од некои причини Албанците повеќе едноставно нема да сакаат, а тоа ќе се случува и со амсовно заминување на Албанците од Косово-ги пренесува зборовите на патријархот, монахот Јован Синѓелиќ кој ги чува документите.

Голем број на свештеници и монаси имале можност да поразговараат со покојниот патријарх. По природа беше тивок и повлечен .
Патријархот во пророштвата предупредува и на тоа дека во европа ќе има удар на христијаните-и на православните и на католиците.Монахот Јован напоменува дека населувањето на исламистите во Европа преставува почеток на таа верска војна.

– Последните денови ќе бидат кризни за СПЦ бидејќи ќе ја изгуби почитта од верниците. Модерниот стил на животот ќе ги повлекува сите традиционални вредности, а атеизамот ќе земе замав.

Превземено од
(Kurir.rs/Srpski telegraf)

Latest News

Богата агенда:Со кого ќе се сретнат денес Ковачевски и Османи во Софија?

Владата ја објави денешната агенда на Премиерот Ковачевски, министерот за надворешни работи, Бујар Османи и останатиот владин состав. "Вечерва заврши...

More Articles Like This