September 29, 2022, 9:20 pm

Објавена листата на кандидати за советници на Општина Куманово

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Актуелниот градоначалник на Куманово Максим Димитриевски кој на претстојните локални избори ќе настапи како независен кандидат на иницијативата „За наше Куманово“ денеска ја соопшти листата кандидати за советници.

Носител на листата е Ивана Ѓорѓиевска – Филолог по општа и компаративна книжевност и македонски јазик.

Димитриевски потенцира дека кандидатите за советници се од различен профил, професионални и стручни во својата област.

Вредни и одговорни. Доволно мотивирани за заеднички да направиме напредок за нашиот град. Уверен сум дека граѓаните ќе ни ја дадат довербата затоа што работиме домаќински и чесно, исклучиво во нивен интерес. Почитувани граѓани, Ви благодарам за досегашната поддршка и Ви ветувам – по победата ќе продолжиме заеднички да го градиме Куманово во европски, модерен и чист град на сите кумановчани!“, порачува Димитриевски.

На листата на кандидати за советници на Општина Куманово се:

Носител на листа: Ивана Ѓорѓиевска – Филолог по општа и компаративна книжевност и македонски јазик

Дарко Митевски – Доктор по ветеринарна медицина

Јадранка Стаменковска – Доктор специјалист епидемиолог

Николај Павловски – Студент по меѓународни односи при НИУ “ВШЕ” во Москва, РФ

Лидија Костиќ – Диоломиран професор по одделенска настава

Бетим Хајдари – ССС – Медицински техничар

Мирјана Прокиќ Младеновиќ – Доктор по општа медицина

Зоран Јовановски – Пензионер – Дипломиран инжинер – Поранешен началник на униформирана полиција при СВР Куманово

Дарко Петковски – Дипломиран професор-тренер на Факултет за физичка култура

Борис Станковски – Апсолвент на Факултет за безбедносни науки – Пожарникар

Реџеп Реџеповски – Пензионер – Олимпиец, сребрен медал во бокс и заслужен спортист

Гордица Бошковска – Пензионер – Дипломиран правник

Филип Колевски – Дипломиран професор по физичка култура

Бојана Младеновска – Дипломиран Логопед

Марјан Стошевски – ССС (Геодетски техничар)

Мирослав Стајевски – ССС

Александра Марковска – Дипломиран Економист

Ладислава Крстиќ Милосављевиќ – Доктор специјалист по Интерна медицина

Афрдита Авдили – Дипломиран правник

Далибор Зафировски – ССС – Хемиско технолошки техничар

Стефан Петковски – Дипломирал на факултет за Детективи и безбедност

Јелена Мишиќ – Дипломиран економист, финансиски менаџмент

Зоран Јаневски – Дипломиран економист

Мирољуб Пауновиќ – Дипломиран професор по физичко и здравствено образование

Тања Тодоровска – Дипломиран музичар, теоретичар, педагог, изведувач на народни инструменти

Владимир Павловски – Дипломиран Економист

Александар Јовановиќ – Дипломирал на факултет за физичка култура

Цветанка Ивановска – Магистер по менаџмент на еколошки ресурси

Христина Алексовска – Дипломиран професор по македонска книжевност со Македонски јазик

Дејан Стојановски – Дипломиран професор во предучилишно воспитување

Драган Јаневски – Дипломиран електро инжинер

Мила Жибак Димковска – Доктор на економски науки

Даниел Стојчевски – Магистар по правни науки

Latest News

Богата агенда:Со кого ќе се сретнат денес Ковачевски и Османи во Софија?

Владата ја објави денешната агенда на Премиерот Ковачевски, министерот за надворешни работи, Бујар Османи и останатиот владин состав. "Вечерва заврши...

More Articles Like This