Објавен oглас за прием на нови 100 професионални вojници

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Министерството за одбрана денеска објави Јавен оглас за прием на нови 100 професионални војници на служба во Армијата на Република Македонија.

Рокот за пријавување на кандидати е 15 дена, вклучувајки го и денот на објава.
Условите за пријавување се следни:
– да бидат државјани на Република Македонија;
– да имаат завршено средно образование;
– да не се постари од 25 години на денот на завршување на огласот за прием и
– да се здравствено и физички способни.

Детални информации за Јавниот оглас може да се најдат на веб страната на Министерството за одбрана www.mod.gov.mk

1 коментар

Latest News

Богата агенда:Со кого ќе се сретнат денес Ковачевски и Османи во Софија?

Владата ја објави денешната агенда на Премиерот Ковачевски, министерот за надворешни работи, Бујар Османи и останатиот владин состав. "Вечерва заврши...

More Articles Like This