Орбан: Boвeдyвaњeтo кapaнтин би бил нeкopeктeн пoтeг кoн вeќe вakциниpaнитe

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Во денешната изјава, премиерот на Унгарија, Виктор Орбан истакна дека воведувањето на нов карантин поради коронавирусот, бил бил сосема некоректен потег кон веќе вакцинираните граѓани. Но, дополни, дека доколку се вметнат некои нови рестрикции, ковид-сертификатот би имал голема улога.

Генерална констатација за населението на Унгарија е дека, Унгарците не сакаат Владата да им се меша во личните прашања. Согласно изјавите на Орбан, „Влата го сфатила ова“.

Па, во својата изјава додаде дека постоел отпор вакцинацијата да биде задолжителна,затоа најдобрата одлука која можеле да ја донесат е задолжителна вакцинација на здравствените работници, а вработените во приватниот сектор да се охрабруваат од своите вакцинирани колеги.

Latest News

Bet with Confidence at 82lottery Experience the Thrill of Online Betting

Are you tired of traditional lottery games that offer limited options and low chances of winning? Look no further,...

More Articles Like This