Путин: Светот е едно големо семејство, но секое стадо има црна овца

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Рускиот претседател Владимир Путин се согласи со индискиот премиер Нарендра Моди дека целиот свет е едно семејство, но додаде дека „секое стадо има црна овца“.

„Рековте дека во индиската култура, целиот свет е едно семејство. Тоа е фундаментална, основна работа на која треба да гледаме сите “, рече Путин на самитот на БРИКС, коментирајќи го говорот на Моди. Рускиот претседател ги посочи и актуелните глобални закани споменати од индискиот премиер, вклучително и тероризмот, што е „најкритичен проблем на денешницата“.

„Во врска со ова, би ја споменал руската поговорка:„ Секое стадо има свои црни овци “. „За жал, има луѓе кои излегуваат од општиот контекст и кои се обидуваат да ја наметнат својата агенда“, истакна рускиот лидер. Според Путин, современите глобални закани, вклучително и пандемијата на вирусот корона, „секогаш треба да бидат во нашиот фокус“.

„Според мене, идејата Индија да ја направи дигиталната медицина еден од клучните елементи за време на нејзиното претседателство со БРИКС е исклучително важна и интересна насока“, рече рускиот лидер.

Latest News

Getting Started with the 82 Lottery App A Comprehensive Guide

Have you ever dreamed of winning big in the lottery? With the 82 Lottery App, you can turn that...

More Articles Like This