СИСТИНА СТАВА ПЕТ МОБИЛНИ БОЛHИЦИ НА РАСПОЛАГАЊЕ НА ГРАЃАНИТЕ НА МАКЕДОНИЈА: Капацитетот е 70 легла, во нив може да се инсталираат рecпираторни машини

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

„Аџибадем Систина„ располага со 5 мобилни болници – шатори кои може да се транспортираат низ целата територија на земјата. Мобилните болници имаат сопствен приклучок на струја, а во истите по потреба ќе се инсталираат респираторни машини и сета друга неопходна медицинска поддршка за третман на пациентите.

Овие 5 мобилни болници се опремени со кревети оддалечени на растојание од 2 метра и нивниот вкупен капацитет е 70 легла. Болницата денес ги извести граѓаните и институциите дека ги става овие пет мобилни болници на располагање на граѓаните на Република Македонија.

Latest News

Getting Started with the 82 Lottery App A Comprehensive Guide

Have you ever dreamed of winning big in the lottery? With the 82 Lottery App, you can turn that...

More Articles Like This