Сорос стои зад нaпaдите врз унгарската влада, обвинyва унгарската министерка за правда

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Унгарската министерка за правда Јудит Варга изјави дека финансиерот Џорџ Сорос стои зад новите напади врз Владата на Унгарија поради наводното нарушување на слободата на медиумите.

Одговарајќи и на надзорната агенција Репортери без граници (РСФ), кои редовно го ставаат премиерот Виктор Орбан на својата негативна листа, министерката Варга рече дека „Соросовата екс машина“ повторно започна.

„Организациите на левичарскиот меур повторно се обидуваат да го нарушат угледот на Унгарија со лажни извештаи и списоци користејќи нарачани прашања“, напиша министерката Варга на Фејсбук. „Списокот објавен од „независните и објективни “Репортери без граници во понеделникот се обидува да ја претстави Унгарија како место каде што се се става под контрола слободата на печатот на особено драстичен и немилосрден начин“.

И додека т.. Репортери се занимваат со слободата на медумите во земји како Унгарија и Словенија каде претседатели на влади се луѓе кои не ја веднат главата пред бирократската бриселкса корумпирана „елита“ синоќа во Холандија мафијата застрела во глава еден од најпознатите холандски исстражувачки новинари. Тоа што изненадува е дека се работи за класично убиство во обид и што во извештаите се споменува дека подземјето одамна му се заканувало на новинарот. Подземје во Холандија кое ликвидира новинари? Е, да, ама. Ама на нивниот премоер му смета Орбан кој не сака децата да бидат подучувани на „добробитите“ на хомосексуализам.

Latest News

Boosting Your Deposit Limits on Go88 A Comprehensive Guide

If you're an avid online gambler, you've probably come across the popular online casino platform Go88. It offers a...

More Articles Like This