February 7, 2023, 9:39 pm

Стојкоски: Општина Ѓорче Петров е подготвена за зимскиот период, снегот нема да не изненади

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

– Нови предизвици, нова динамика на животот и малку поинаков распоред на секојдневието. На активностите во општината генерално сум најмногу фокусиран на нив во овој период и немам многу искрено време за оние активности кои што ги правев додека да стапам на функцијата. Барем не во овој период, сега додека се уште се адаптираме, започнуваме да работиме, планираме бидејќи ни доаѓа и зимската сезона, па и имаме малку повеќе ангажман, меѓутоа верувам дека понатаму повторно ќе изнајдам време и простор да се занимавам малку повеќе со моите активности кои ги вршам во слободно време. Но, и како што ветив во кампањата претходно дека и еден ден во неделата ќе посветувам на работа со моите пациенти на Клиниката за радиологија, истакна Александар Стојкоски, градоначалник на општина Ѓорче Петров во утринска програма на Алфа телевизија.

Стојкоски додаде дека општина Ѓорче Петров е подготвена за зима.

– Ова мене ми е прва сезона како градоначалник, затоа дадов поголем фокус во изминатиот период конкретно на овој дел. Имаме изберено фирма на тендер која што е задолжена за одржување на нашите улици во текот на зимската сезона. Дополнително, луѓето кои што се ангажирани за одржување на јавната хигиена преку комуналниот пункт Ѓорче Петров ги опремивме со доволни количини на сол, кој што ќе биде фрлан во критични моменти на одредени критични точки кои што ги имаме во општина Ѓорче Петров, кои што ни се детектирани на нас од претходно, појасни Стојкоски.

Стојкоски посочи дека во периодот општина Ѓорче Петров аплицираше на набавка на ново возило пред грант средства на Светска Банка. Тоа возило доколку се успее да се набави дополнително општината ќе го има на располагање за зимскиот период. Тоа возило ќе биде камион со поголема носивост и дополнително опремено со плуг и со соларка.

Latest News

Богата агенда:Со кого ќе се сретнат денес Ковачевски и Османи во Софија?

Владата ја објави денешната агенда на Премиерот Ковачевски, министерот за надворешни работи, Бујар Османи и останатиот владин состав. "Вечерва заврши...

More Articles Like This