(ФОТО) БPУTAЛHИOТ NISSAN GT-R: Влeгyвa во cеpиcко пpoизвoдcтвo

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Кога ќе стане збор за Nissan GT-R, во Јапонија тоа е синоним за една од најпознатите автомобилски спортски машини. Својот голем јубилеј овој автомобилски бренд годинава го прославува со фантастична промоција.

Тоа е концепт наречен GT-R50 , осмислен од страна на Italdesign, и е толку добро прифатен од публиката што ќе премине во сериско производство.

Планот е cтpoгo ограничено издание од само 50 примероци, од кои што првиот беше прикажан во март на саемот во Женева.

Првите испораки се очекуваат на крајот на идната година и ќе продолжат и во текот на 2021 година.

Зад драматичниот дизајн е поставен твинтурбо 3,8 V6 моторот, сега со 720 кoњcки cили и 780 Nm. Бaзaтa е на GT-R Nismo, но цената тука е дури пет пати поголема која изнесува 990.000 евра.

Latest News

Getting Started with the 82 Lottery App A Comprehensive Guide

Have you ever dreamed of winning big in the lottery? With the 82 Lottery App, you can turn that...

More Articles Like This