(Фото)10 најдобри нови оружја за 2020 година

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Саемот за оружје Shot Show 2020, кој што секоја година собира милиони Американци со цел да ги покаже најновите технологии на фирмите кои произведуваат оружје, ги претстави 10-те најдобри модели кои се појавија оваа година.

1. Ruger-57

Најновиот пиштол на Ruger го пофалија со добра стабилност и ефтина цена.Користи калибар 5.7×28, со капацитет на шаржер од 20 куршуми и цена од 680 долари.

2. Mossberg JM Pro 940

 

Новата сачмарка на 2. Mossberg користи нов гасен систем со што се намалуваат интервалите на чистење на 1500 пукања.Користи калибар 12 gauge собира 9+1 патрони во цевката.Покрај намалената тежина сачмарката изгледа модерно со златни акценти на цевката и рачката за репетирање.Цената на новиот Mossberg e 996 долари.

3. DWX Compact

 

Овој редизајн помеѓу CZ-75 и 1911 е специјализиран за тајнји, што не значи дека не е универзално достапен.Со целосно метална рамка, цената е малку поскапа, но и квалитетот и долготрајноста на пиштолот се забележува веднаш одкако ќе почнете да го користите.Калибарот е 9мм а шаржерот собира 15+1 куршуми.

4. Diamondback DBX57

 

Полуавтоматски пиштол,со калибар од 5,6мм и компатибилен со шаржери од FN Five-seven, DBX57 е одлична платформа за надоградување. Цената е околу 1600 долари.

5. PSA Dagger

Овој пиштол е клон на Glock моделот од третата генерација, и е исто толку способен.Калибарот е 9мм а цената се очекува да биде под 300 долари.

6. Winchester 1895

 


Winchester ја враќа старата 1895 во употреба со освежен изглед и три различни цевки со калибар 30-06, .30-40 Krag и масивниот .405 Winchester калибар кој според познатиот американски Претседател Теодор Рузвелт е одличен за лов на крупен дивеч.Цената на оваа пушка е 1100 долари.

7. Aero Precision PCC

Оваа компактна пушка е наменета за користење како модуларна во зависност од теренот и опасноста. Скоро сите делови се лесно променливи за да му овозможат на корисникот тотална доминација на средината во која се наоѓа, без разлика од калибар и должина на цевка.Стандардниот модел користи шаржери од Glock пиштолите.За сега нема цена за овие моделиж

8. KelTec SUB2K CQB Integrally Suppressed

 

КelTec имаат брилијанта идеја да интегрираат придушувач во нивната пушка, и на сето тоа по цена под 1000 долари.

9. Springfield Edge PDW

Уште едно во серијата на компактни пушки, со калибар од 5.56 NATO и намалена тежина на внатрешните компоненти, идеален за полиција и војска.Цената е околу 1400 долари.

10. POF Rebel

Иако користи калибар 22.LR, прецизноста на оваа пушка е неверојатна и затоа и добива ранг на оваа листа.Шаржерот собира 25 куршуми, а малата цена на куршумите ќе помогне во зголемување на залихата.
Цената на оваа пушка е сеуште непозната.

Latest News

Euro 2024 Schedule Revealed Key Dates and Matches

The UEFA European Championship, commonly known as the Euros, is one of the most prestigious football tournaments in the...

More Articles Like This