Хрватска преку докапитализација ја помага „Кроација ерлајнс“

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Авиокомпанијата објави дека Владата на Хрватска планира целосно да се претплати на планираната нова емисија на акции од 350 милиони куни (46 милиони евра), со што капиталот на компанијата ќе се зголеми на 628 милиони куни (82,7 милиони евра).

Предложеното зголемување на капиталот е преку новото издание на акциите на дневниот ред на собранието на акционери закажано за 14 декември, се наведува во соопштението на Кроација ерлајнс.

Целта на трансакцијата е да ги врати капиталот и резервите на компанијата на ниво од крајот на 2019 година, пред пандемијата „Ковид-19“ да ја погоди деловната активност на авиокомпанијата.

Latest News

Euro 2024 Schedule Revealed Key Dates and Matches

The UEFA European Championship, commonly known as the Euros, is one of the most prestigious football tournaments in the...

More Articles Like This