- Advertisement -
Пробајте ротквици на малку поинаков начин…
СОСТОЈКИ:
- 24 црвени ротквици
- 1 лажица сончогледово масло
- 1/2 лажичка сол
- свежо мелен црн бибер
- 2 лажици несолен путер
- 1 големо чешне сечкан лук
- 1/2 лажичка семки ким
НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:
- Ротквиците преполовете ги, намастете, додајте сол и бибер и ставете во претходно загреана рерна на 230 степени Целзиусови. Печете 20 минути додека не омекнат.
- Додека се печат, во тава растопете путер, додајте лук и ким и динстајте околу 3 минути, непрекинато мешајќи, додека лукот не поприми златно жолта боја. Внимавајте да не изгори.
- Со ароматизираниот путер прелијте ги печените ротквици и послужете ги додека се врели.
Добар апетит!