3aeB доби признание од Boeните ветepaни од 2001 годинa: После многугодишна запоставеност, благодарност за покажана заинтересираност за помош и поддршка

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Премиерот Зоран Заев се сретна со претставници од Здружението на воени ветерани и воени инвалиди од 2001 година – „ФЕНИКС“, предводени од претседателот на здружението Лазо Наумов.

„На состанокот е изразена голема благодарност до премиерот Зоран Заев и му е дадена плакета за отвореноста за соработка и покажаното разбирање за решавање на прашањата што ги засегаат воените ветерани и воените инвалиди од 2001 година.

На средбата е истакнато дека за прв пат, како што беше речено, после многугодишна запоставеност, еден премиер покажува заинтересираност за нивна помош и поддршка. Разговарано за повеќе актуелни прашања, посочени како важни од страна на претставниците на здружението „ФЕНИКС“, велат од Владата.

Во таа насока, договорено е разгледување на досегашната примена на Законот за правата на воените инвалиди, на членовите на нивните семејства и на членовите на паднатите борци и заложба за доследна примена на Законот од страна на сите надлежни институции на системот.

Latest News

Богата агенда:Со кого ќе се сретнат денес Ковачевски и Османи во Софија?

Владата ја објави денешната агенда на Премиерот Ковачевски, министерот за надворешни работи, Бујар Османи и останатиот владин состав. "Вечерва заврши...

More Articles Like This