7 кандидати за градоначалник од СДСМ во Крива Паланка

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Актуелниот градоначалник на Крива Паланка и уште 6 кандидати од СДСМ Крива Паланка поднеле кандидатура со која ја бараат поддршката од централата да влезат во градоначалничката трка за локалните избори.

Градоначалникот Мицевски ја објави кандидатурата на својата фејсбук страница, истакнувајќи дека ја добил поддршката од сите месни одбори, а во некои бил и единствен предлог, што според него зборува за докажаната и изградена доверба во изминатиот период.

„Во својата програма Мицевски ги акцентира главните развојни проекти на кои ќе се насочи во новиот мандат, а истовремено набројува над 70 поважни проекти, кои како градочалник успеал да ги реализира за развојот на Крива Паланка во изминатите 3,5 години од неговиот прв мандат. Наместо јас да зборувам колку ќе бидам посветен на својата општина и моите сограѓани, ќе оставам сами да процените по она што беше направено во претходните 3,5 години од мојот мандат. Наместо да веруваме и живееме од ветувања, да продолжиме со сигурни, проверени и докажани чекори да ја градиме нашата заедничка иднина“, порачува Мицевски.

Изненадување за кривопаланчани е што кандидатура и програма за претстојните локални избори поднел и Сашко Митовски, секретар на Општинската организација на СДСМ, сопственик на познатите угостителски објекти Етно гостилница „Воденица 3“ и „Селект кафе“.

Извор: Куманово Њуз

Latest News

Boosting Your Deposit Limits on Go88 A Comprehensive Guide

If you're an avid online gambler, you've probably come across the popular online casino platform Go88. It offers a...

More Articles Like This