February 7, 2023, 11:02 pm

(Анализа на Република)ЕУ И НАТО СО ЈАСНИ ПОРАКИ: Нема интеграција без сменето име

Не тре­ба­ше мно­гу за За­ев да се отво­ри. Да, це­ли че­ти­ри пр­сти. За „отво­рот“ му тре­баа ни по­ве­ќе, ни по­мал­ку, ту­ку „це­ли“ 10 де­на. Мно­гу вре­ме, ама до­кол­ку сте ин­сект и жи­ве­е­те са­мо еден ден ка­ко ед­нод­не­вки­те поз­на­ти ка­ко...

КАТИЦА И ЗАЕВ УДАРНИ ИГЛИ НА ОБОЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА: Странците сеуште не можат да го реализираат сценариото!

Иако истражувањето на феноменот на таканаречените обоени револуции исклучитeлно напредуваше во последните седумнаесет години, постојано се појавуваат нови случаи кои даваат материјал за некои нови истражувачки продори. Македонскиот случај донесе целосно нови сегменти и занимливо – три години од...

МАКЕДОНИЈА И СИРИЈА СЕ ПОВРЗАНИ: Заев е само средство, целта е тенкови на НАТО во Вардарската долина!

Кинеското и руско глобално водство базирано на развој и мирна коегзистенција доаѓаат на Балканот и се наоѓаат пред најсериозен испит. „Врвната вештина се состои на рушење на непријателскиот отпор без борба“ - пишува Иван Ристиќ за Кремлин.рс Транспортните коридори се `рбетот...

КОЈ МУ ГО ДАДЕ МАНДАТОТ НА ЗАЕВ: Иванов или Американците?

Македонија може да „здивне“. Заев ја потпиша гаранцијата за Иванов дека ќе ја сочува унитарна Македонија, а претседатело на државата му го даде мандатот за состав на владата. Каде се загуби тука „тиранската платформа“ и дали навистина ја снема?...

ВЕЛИНОВСКА: Народот е нападнат, се води борба за живот

Влегувањето на народ во Собранието, па и тепањето, се реакција на збир од криминални акции во континуитет на божемните разумни и ,,храбри“ избалансирани и ,,модерни“ кобајаги политичари, пишува Мирка Велиновска во својата анализа со наслов Лакрдија е да го...

ИМА НАДЕЖ ЗА МАКЕДОНЦИТЕ: Македонија пред федерализација и распад поради „Тиранската платформа“

Упорноста на македонскиот народ и истражувањето на јавното мислење кое покажува пад на популарноста на партијата на Зоран Заев кој е спремен да направи компромис врз основа на „Тиранската платформа“, зборува дека има надеж за Македонија и Македонците. ЕУ...

ДОБРО ЗБОРУВАШЕ ЛАВРОВ: Албанија и некои во Бугарија сакаат да ја поделат Македонија!

Вчера повторно бевме сведоци дека претседател на една мала и животно загрозена Македонија, како чита лекција на сите политичари на југословенскиот простор Овој пат, тој одби да се сретне со Карл Билт, кој заедно со американскиот сенатор Џон Мекејн се...

ТОДОР ПЕТРОВ: ОД КРАЈОТ НА МАНДАТОТ ДО НОВИТЕ ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ СОВЕТНИЦИТЕ ЌЕ ОСТАНАТ БЕЗ МАНДАТ, А ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ ГО ЗАДРЖУВААТ

ОД КРАЈОТ НА МАНДАТОТ ДО НОВИТЕ ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ СОВЕТНИЦИТЕ ЌЕ ОСТАНАТ БЕЗ МАНДАТ, А ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ ГО ЗАДРЖУВААТ МАНДАТОТ ДО ИЗБОРОТ НА НОВИТЕ ГРАДОНАЧАЛНИЦИ, НО НАЈМНОГУ ДО КРАЈОТ НА ГОДИНАТА! Еве и зошто... Во согласност со членот 12 став (1) од...

НА АЛБАНЦИТЕ ИМ ТРЕБА ФЕДЕРАЛИЗАЦИЈА НА МАКЕДОНИЈА ДА СЕ ПРИПОЈАТ КОН АЛБАНИЈА: Другите делови да ги зграбат Бугарија и Грција!

Претставниците на владата во технички мандат, и ВМРО-ДМНе као партија на чео со Никола Груевски од една, и Зоран Заев, лидер на леволибералната СДСМ, од друга страна, водат борба и надвор од границите на Македонија. Истовремено, протеститена народот во Македонија...

КАКО АМЕРИКА ГИ РЕКЕТИРА ЧЛЕНКИТЕ НА НАТО: Влезот во НАТО е уназадување на животниот стандард и квалитетот на армијата!

Членството на некои држави во НАТО се плаќа од пет до десет милиони долари, а сите договор кои државите-членки ги имаат со оваа организација за ремонт и набавка на оружје се преку компании кои се американски и кои имаат...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Богата агенда:Со кого ќе се сретнат денес Ковачевски и Османи во Софија?

Владата ја објави денешната агенда на Премиерот Ковачевски, министерот за надворешни работи, Бујар Османи и останатиот владин состав. "Вечерва заврши...
- Advertisement -spot_img