Hoви дeтaли излeгоa вo jaвноста: Ce кoваaт плaнoви зa пoгpeбoт нa кpaлицатa Елизaбeта II

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Британската кралица Елизабета Втора има 95 години, а нејзината смрт е планирана под кодно име Операција Лондонски мост. Наводно, погребот ќе се одржи 10 дена по нејзината смрт.

Денот на смртта на кралицата нема да биде прогласен за државен празник, а на работодавачите ќе им биде кажано сами да одлучат дали ќе им дадат слободен ден на работниците или не.

Исто така, тогаш сите владини и кралски веб -страници и профили на социјалните мрежи ќе бидат изменети за да прикажат црн банер, а државните службеници нема да смеат да бидат активни на социјалните мрежи, освен ако не се одобрени од оправдана причина.

Денови по погребот, ковчегот на кралицата Елизабета Втора во поворката, наводно, ќе биде префрлен од Бакингемската палата во Вестминстерската палата, каде што ќе биде отворен за посетители три дена, 23 часа дневно.

ВИП личностите кои ќе сакаат да го погледнат сандукот, наводно, ќе добијат билети, што ќе го означи времето на посетата.

Сепак, според Политико, кој прв ги објави документите, владата изрази загриженост дали државата ќе може да се справи со таков настан.

Различни оддели покренаа прашања за способноста на земјата да се справи со приливот на странски туристи, пренатрупаноста на главниот град и можноста за терористички напади.

Latest News

Euro 2024 Schedule Revealed Key Dates and Matches

The UEFA European Championship, commonly known as the Euros, is one of the most prestigious football tournaments in the...

More Articles Like This