December 8, 2022, 7:22 am

измени

Сите македонски гpaѓaни кoи ќe глacaaт нa лoкaлнитe избopи мopa дa ги знaaт oвиe измeни

Државната изборна комисија денеска ја одржа 26. седница на која едногласно беше усвоено Предлог-упатството за начинот на утврдување на идентитетот на гласачот, кое произлегло од новите измени на Изборниот законик. -Една од измените е дека граѓаните можат да гласаат со...

Измeнитe вo Kpивичниoт зaкoник ќe внecaт poдoви димeнзии вo дeфиниpaњeтo нa kpивичнитe дeлa

Интервенција во Кривичниот законик заради употреба на родово сензитивен речник, наспроти родово неутралниот, кој моментално се употребува, вметнување на родовата перспектива, гарантирање дека родовите димензии се земени предвид во дефинирањето на кривичните дела и постапките за спроведување на овој...

„Хpaбpo срцe”: Пoтpeбни ce измeни вo Зaкoнoт зa тpaнcплaтaциja

Последната година е направено повеќе за органодарителството, отколку во претходната деценија е оценката на Боре Минов, член на здружението за механичка поддршка на срце „Храбро срце”. Штипјанецот, Минов вели дека се мало здружение и засега само можат да прават кампањи...

Пендаровски ги пoтпишa измeнитe нa 3aкoнoт зa финaнcиpaњe нa пoлитичкитe пapтии

Претседателот Стево Пендаровски денеска го потпиша Указот за прогласување на Законот за изменување на Законот за финансирање на политичките партии. „Претседателот Пендаровски очекува дека на ист начин на којшто на политичките партии им се враќаат запрените средства за финансирање,...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Богата агенда:Со кого ќе се сретнат денес Ковачевски и Османи во Софија?

Владата ја објави денешната агенда на Премиерот Ковачевски, министерот за надворешни работи, Бујар Османи и останатиот владин состав. "Вечерва заврши...
- Advertisement -spot_img