казна затвор

До три години затвор за училишно силeџиствo

Францускиот парламент гласаше за насилството во училиштата да стане кривично дело казниво до три години затвор, бидејќи пратениците рекоа дека на општеството му е потребен повик за будење за сериозноста на децата да ги таргетираат нивните врсници. Предложениот закон беше...

Поранешниот Генерал Перишиќ осуден на 3 години затвор поради шпиунажа

Поранешниот началник на Генералштабот на Армијата на поранешна Сојузна Република Југославија, генерал Момчило Перишиќ, денеска беше прогласен за виновен за шпионажа и осуден на три години затвор. Првостепена пресуда беше изречена и за поранешните припадници на армијата на СР Југославија,...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Bet with Confidence at 82lottery Experience the Thrill of Online Betting

Are you tired of traditional lottery games that offer limited options and low chances of winning? Look no further,...
- Advertisement -spot_img