ковид пасоши

(Видео) Цeлa Европа нa нoзe пpoтив koвид пacoшитe – Мacoвни пpoтecти и во Милано

Протести против ковид-пасошите и пропусниците за влез во трговски центри, кафулиња, ресторани и други јавни места, кои ќе ги добијат само вакцинираните избија низ цела Европа. На снимки кои се појавија на социјалната мрежа Твитер, се забележуваат толпи од илјадници...

Пpoблeм зa Cpбитe: QR-кoдoвитe oд koвид-пacoшитe нe ce вaлидни во Грција

Апликацијата на грчкото Министерство за дигитална администрација, која официјално се користи од петокот, не ги признава QR-кодовите на дигиталните зелени сертификати што туристите од Србија ги добија преку порталот за е-управа. Ова неодамна создаде проблеми за српските туристи во пристаништата...

Евpoпapлaмeнтoт ja ycвoи пpeгoвapaчкaтa пoзициja нa Koвид пacoшитe

Европскиот Парламент ја усвои својата преговарачка позиција за дигиталните зелени сертификати кои треба да овозможат повторно непречено патување во ЕУ. Сега веќе можат да почнат преговорите со другата одлучувачка институција на ЕУ – Советот. Европарламентот е на став дека овие...

ЕУ ja дoгoвopи yпoтpeбaтa нa Koвид пacoши: Oвa ce дeтaлитe зa „дигитaлниoт зeлeн cepтификaт“

Пасошот за вакцинираност против Ковид-19, односно „дигитален зелен сертификат“ што треба да го олесни патувањето и секојдневието веќе псотои во Израел, а ЕУ најви дека ќе го пушти во оптек во јуни, ако сѐ оди според планот. „Дојче веле“ прави...

Вучиќ шokиpaн oд идejaтa нa ЕУ зa koвид пacoши: “Кoj cмee нeкoмy дa мy гo oгpaничи пpaвoтo нa движeњe?”

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, изјави дека е шокиран од идејата на европските лидери за воведување ковид пасоши во Европа и дека го смета тоа за срамна и антиевропска одлука. Според Вучиќ, ковид пасошите ги газат највисоките европски вредности, а...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Getting Started with the 82 Lottery App A Comprehensive Guide

Have you ever dreamed of winning big in the lottery? With the 82 Lottery App, you can turn that...
- Advertisement -spot_img