October 6, 2022, 8:36 pm

македонски народ

Македонија празнува – честит 11 Октомври

На 11 Октомври 1941 борците од Првиот прилепски партизански одред го нападнаа бугарскиот полициски участок и телефонско-телеграфската мрежа во Прилеп, што го означи почетокот на организираното востание на македонскиот народ против бугарскиот, италијанскиот и германскиот окупатор за ослободување на...

МАКЕДОНСКИ МАНИФЕСТ ПОВИКУВА: Македонскиот народ ДА ГО БЛОКИРА СОБРАНИЕТО

Манифест повикува, македонскиот народ ДА ГО БЛОКИРА СОБРАНИЕТО и да не дозволи на антидржавните елементи да го реализират својот пучиски план Б. ДО ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ЃОРГЕ ИВАНОВ ДО ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ТРАЈКО ВЕЛЈАНОВСКИ ДО МАКЕДОНСКИОТ НАРОД Македонски Манифест предупредува, македонските...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Богата агенда:Со кого ќе се сретнат денес Ковачевски и Османи во Софија?

Владата ја објави денешната агенда на Премиерот Ковачевски, министерот за надворешни работи, Бујар Османи и останатиот владин состав. "Вечерва заврши...
- Advertisement -spot_img