December 6, 2022, 12:02 pm

метеорски дожд

Идниoт мeceц ни дoaѓa мeтeoрски дoжд

Метеорскиот дожд „Леониди“ се појавува во ноември. Нашата планета секоја година во ноември поминува низ опашката на кометата 55П/Темпел-Татл и тогаш делови од опашката на кометата горат во атмосферата на Земјата. На површината, ние ги гледаме овие делови што...

Дeнecкa пpиcтигнyвa мeтеopcкиoт дoжд „Пepceиди“ – вeчepвa ќe мoжeтe дa yживaтe вo неверојатната глeткa

Метеорскиот дожд „Персеиди“ се појавува секоја година во август. НАСА го нарекува и „најдобар метеорски дожд во годината“, а ќе може да се види до 24 август. Ќе бидат видливи насекаде низ северната хемисфера, дури и со „голо око“, а...

Дoaѓa мeтeopcки дoжд – еве на кој датум ќе биде највидлив на небото

Метеорскиот дожд „Персеиди“ се појавува секоја година во август. НАСА го нарекува и „најдобар метеорски дожд во годината“, а ќе може да се види до 24 август. Ќе бидат видливи насекаде низ северната хемисфера, дури и со „голо око“, а...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Богата агенда:Со кого ќе се сретнат денес Ковачевски и Османи во Софија?

Владата ја објави денешната агенда на Премиерот Ковачевски, министерот за надворешни работи, Бујар Османи и останатиот владин состав. "Вечерва заврши...
- Advertisement -spot_img