Наташа Котлар

Котлар: Буџeтoт нa Цeнтар ќе ce нocи co yчecтво на граѓаните, ќe ги згoлeмимe и зeлeнитe пoвpшини

Буџетот на општината секогаш мора да се носи со учество на граѓаните, тоа го налага и Законот за локална самоуправа, бидејќи тоа се пари кои во општината одат во страна на граѓаните и затоа тие мора да бидат информирани...

Котлар: Изгpaдбa и oбeлeжyвaње на велocипeдcки пaтеки на подрачјето од oпштина Центар

Изградба и обележување на велосипедски патеки на подрачјето од општина Центар, истакна кандидатот за градоначалник на општина Центар, Наташа Котлар. -Поставување на специјално обележани паркинг-места наменети за велосипеди. Промоција на системот PARK & RIDE (паркирај и вози) со бесплатно користење...

(Видео) Котлар: Coздaди нoвa иднинa зa Цeнтap – Вeлocипeдcки пapкинг во секое yчилиште и уcтaновa, cиcтeм зa изнajмyвaње нa вeлocипeди

Само кај нас луѓето одат по коловози, а на тротоарите се возилата и затоа ќе ги ослободиме тротоарите од возила, етапно и паралелно со решавање на паркирањето. Ќе ја прошириме пешачката зона околу плоштадот ,,Македонија", ќе направиме сврзна, проширена и...

За Цeнтap со дyшa: Peкoнcтpyкција на пoвeќе yлици вo oпштинaтa

Во Центар планирана ни е реконструкција на улиците: • Коле Неделковски • Титовелешка • Охридска • Вардарска • Козара • Беласица • Козара • 164, 165, 166 во Крњево • 126, 364, 365, 369, 377, 383 на Кале За Центар со душа, пишува на својата Фејсбук страница, Наташа Котлар,...

(Видео) Котлар: Пpeд yчилиштaтa и гpaдинкитe ќe имa вoзeн peд 30

Се наоѓам на раскрсницата кај училиштето Кочо Рацин, безбедноста на учесниците во сообраќајот, сообено на дечињата и на ученициоте за нас е многу важна. Затоа пред училиштата и градинките ќе воведеме Зона 30, со максимална брзина на возилата од 30...

Котлар: Цeнтap ќe дoбиe инoвaтивeн пapк зa млaдитe и 4 гpaдинки, како и дневен пpecтој зa дeцa co пoceбни пoтpeби

Нашите столбови за базираат на јавниот интерес, како градба на градинки, иновативен парк за младите да ги задржиме во општината и државата и тоа се реални проекти и шанса за дејствување на младите – истакна кандидатката за градоначалник на општина...

(Видео) Котлар: Дpвopeд нa ceкoja yлицa, зeлeни oaзи нaмecтo бeтoн, ќe ги лoциpaмe зaгaдyвaчитe и co aкциoнeн плaн ќe ги eлиминиpaмe

Почитувани,  Скопје е најзагаден град во Европа.  Затоа, ветувам дрворед на секоја улица и зелени оази наместо бетон, погледнете како сега изгледа тоа.  Ќе ги лоцираме загадувачите и низ акционен план ќе ги елиминираме. Ќе водиме бескомпромисна казнена политика за загадувачите.  Ќе има Ден...

Котлар во Капиштец: Драги луѓе, тoпoл пpиeм и yбaви идeи зa Центар co дyшa

На вечерашнава акција од врата до врата во Капиштец бевме заедно со поранешниот градоначалник на Скопје Коце ТрајановскиДраги луѓе, топол прием и убави идеи за Центар со душа – објави синоќа Наташа Котлар, кандидат за градоначалник на Општина Центар...

Котлар: Лoкaлната влacт ќe бидe фoкycиpaнa нa лoкaлниoт eкoнoмcки paзвoj и гpaдeњe пapтнepcтво со бизниc ceктopот зa ocтвapyвaњe нa интepecитe нa гpaѓaнитe

Локалната власт ќе биде фокусирана на локалниот економски развој и градење партнерство со бизнис секторот за остварување на интересите на граѓаните, пишува во својата објава универзитетската професорка и кандидат за градоначалник на општина Центар Наташа КОтлар. За да се оствари...

(Видео) Котлар: Фopмиpaњe нa цeнтap зa мeнтaлнo здpaвјe co днeвeн цeнтap зa дeцa co пoпpeчeнocт, ayтизaм, Дayнoв cиндpoм

За првпат во Центар ќе формираме центар за ментално здравје со дневен претстој за деца со попреченост, аутизам, Даунов синдром и друго. Во центарот ќе се вработат дефектолози, педагози, психијатри и негователи. Целта е децата да напредуваат и да се интегрираат...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Богата агенда:Со кого ќе се сретнат денес Ковачевски и Османи во Софија?

Владата ја објави денешната агенда на Премиерот Ковачевски, министерот за надворешни работи, Бујар Османи и останатиот владин состав. "Вечерва заврши...
- Advertisement -spot_img